CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, April 5, 2009

Sehari Bersama Sheikh Muzaffar

Assalamualaikum....



Pada hri sabtu yg lps, kami dr Maahad Sains Al-Quran Al-Amin ada trip.. kami tlh pergi MRSM Kuala Kubu Baru n air terjun..


Di MRSM KKB

Nak tau sya pergi sana buat ape n jmpe sape?? Of cause la nk timba ilmu n klu nak tau sape sya jumpa cuba tgk ni..


Datuk Dr. Sheikh Muzaffar Shukor

Knl x gmbr sape 2.. msti la korang knl kan.. Our FIRST Malaysian Angkasawan..


Sesi 'Tanyalah Angkasawan'

Dr. tlh bnyk m'ceritakn kt kami ketika beliau berada di angkasa n bgaimana beliau bleh jd angkasawan .. mcm2 beliau bg thu kami.. Cra nak solat, makan, tido dan banyk la lg..

Kalau korang semua nak tau.. ketika Dr. di angkasa mengelilingi orbit, matahari terbit dan terbenam setiap 45 mnt.. Itu bermakna Dr. hnndklah solat sbnyk 8O kali sehari.. tp setelah berbincang dgn para ulama' Dr. menunaikan solat 5 kali sehari mengikut waktu kapal nya berlepas iaitu di Kazakhstan..

Tandatangan sheikh Muzaffar

Ape yg sya dpati semasa b'ada d MRSM nie adalah:

1. tandatangannya... hehehehe...
2. never ever give up walau d mana pun kte b'ada..

Bak kate Sheikh Muzaffar ALWAYS BELIEVE IN U'r SELVES..



Di Air Terjun


Slps b'jmpe dgn Sheikh Muzaffar kami pergi ke air terjun...


Cantik x sungai nie.. nak tgk air terjunnya x lg cantik.. pd sesiapa yg nk tgk air terjunnya korang cuba bayang kan n BELIVE IN U'r SELVES...

-salam-

Saturday, April 4, 2009

My f!Rst cakE..

Assalamualaikum..

my first cake

Best nye bile dapat buat kek sndiri 4 the 1st time.. Jadi plak 2 n sedap.... (my sis la yg kate) 




hias cake dgn cooking coklat n colorful rice (ntah btol ke x namanye)

Bila dah siap, kita potong n bila kita dah potong apa lagi makan la... Mmmm.. 



Bagi sesiapa yg t'inign nak buat.. Jangan malu2 n jangan segan2.. Nak tau resepinya?? Kalau nak tau kene la cari sendiri.. hehehehe...  Resepinya ade dalam internet.. Ingat USAHA TANGGA KEJAYAAN...


wassalam..

Sunday, March 22, 2009

Bismillah....

Assalamalaikum...


There is a "FIRST TIME" for every thing that we did
and this is my FIRST TIME i created my blog
Hope it will be a benefit for me n others..


-salam-